Blog

words of love

Interviu pentru Autor14

http://www.dautor.ro/rada-ureche-bijuterie-interviu/

Care sunt principalele concepte transpuse în piesele tale?
În general bijuteriile mele reflectă stări de spirit, emoții și trăiri. De exemplu, în colecția care va fi prezentată la Autor 14 este vorba în mare parte despre liniștea sufletească și comuniunea cu universul.

Cu ce material ți-ar plăcea să experimentezi, dar încă nu ai avut ocazia?
Fibra de carbon. Îmi place textura fibrei de carbon și în special culoarea acestuia. L-aș utiliza în combinație cu aur alb sau platină.

Cum l-ai descrie pe cel / cea care îți poartă bijuteriile?
Vreau să cred că este acea persoană care are mereu zâmbetul pe buze și care știe că un simplu zâmbet oferit pe stradă unei persoane necunoscute îți poate face ziua mai frumoasă. Persoanele care îmi poartă bijuteriile sunt persoane care văd în ele mai mult decat un simplu accesoriu, sunt cei care înțeleg și se regăsesc în povestea din spatele fiecărei piese create.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?
În materie de bijuterie nu este vorba neapărat de un sfat ci mai mult o încurajare primită de la Alis Lalu. Eram la Assamblage la Basic 1 și mai nimic nu îmi ieșea. Deja aveam lacrimi în ochi. În acel moment a apărut Alis, m-a luat deoparte și mi-a spus că nu are importanță că nu imi iese acum și că faptul că îmi vine să plang arată cât de mult îmi pasă. Nu știu dacă i-am spus cât de importante și cât au însemnat vorbele ei pentru mine, dacă nu am făcut-o, poate va afla acum.

Ce bijuterie ai fi dacă ai fi bijuterie?
Daca aș fi o bijuterie aș fi un inel. Personal, inelul îmi oferă o libertate mai mare de exprimare: poți îmbina într-un inel elemente dintr-un pandantiv, broșă sau cercei. Toate deodată dacă vrei. Invers, în schimb, situația se schimbă și mă simt oarecum îngradită.