Blog

words of love

Tutorial – Tehnica transferului de imagine pe Fimo

De ce aveti nevoie: fimo, imaginea pe care doriti sa o transferati, apa si rabdare.

Atunci cand folositi pentru prima data tehnica transferului de imagine s-ar putea ca produsul finit sa nu iasa asa cum vreti.Nu va faceti griji, inca cateva incercari si veti reusi.

Iata in continuare cateva sfaturi:

Ceea ce este esential in tehnica transferului de imagine este ca imaginile sa fie listate cu o imprimanta laser, nu cu cerneala.Aveti grija atunci cand listati, caci odata aplicata imaginea aceasta va iesi in oglinda. Nu spunem ca ar fi neaparat o problema in cazul pozelor, insa daca vrem sa”imprimam” cuvinte acestea nu se vor intelege. Deci, aveti grija sa puneti imaginea in oglinda inainte de a lista pagina. Dupa ce aplicam imaginea punem foarte putina apa pe aceasta (verso), netezim imaginea si, fara sa apasam foarte tare, incepem sa inalturam hartia. Apa poate fi aplicata si cu degetul, asa ca un borcan/pahar mica flat la indemana va ajuta. Ideal ar fi ca presiunea exercitata sa fie aceeasi pe toata suprafata intrucat forma pastei modelatoare se poate modifica. Atentie, nu puneti foarte multa apa, aceasta va intra in Fimo.

Nu va faceti griji daca ramane putina hartie hartie pe Fimo. Aceasta poate fi inlaturata dupa coacere. Atentie din nou, este vorba de putina hartie. Daca ramane mai multa, produsul finit nu va avea un aspect placut. Totusi, prin mai multe incercari aceasta nu va mai fi o problema.

In final, culorile pe care le recomand pentru “pozele” alb-negru sunt cele deschise, in special cele din seria Fimo-effect. Pe fimo alb (classic sau soft) este posibil ca cerneala neagra sa se intinda pe pasta iar aspectul nu va fi tocmai unul placut.  In ceea ce priveste imaginile color, totul ramane la mana imaginatiei voastre.